Контролируемые атмосферы, получаемые плазменной газификацией углеродсодержащих сред, в том числе шахтных метано-воздушных смесей - Булат, А.Ф.; Холявченко, Л.Т.; Давыдов, С.Л.; Демченко, С.В.; Максакова, А.А. (Геотехническая механика, 2012)
В роботі приведені результати моделювання процесу плазмової газифікації мінеральних середовищ, що містять в собі вуглець, для отримання захисних контрольованих атмосфер, які застосовуються для захисту об'єктів , в тому числі із металів, від впливу кисню навколишнього середовища при термічній дії на ці об’єкти. Доведена доцільність використання такої переробки. The paper presented the results of simulation of plasma gasification of the carbonic media to obtain protective controllable atmosphere, which are used to protect facilities, including a metal from exposure to oxygen environment during heat action on these items . The expediency of such processing is proofed.