Экспериментальное определение величины остаточной жидкости в капилляре с подстилающей сеткой - Елисеев, В.И.; Кривокорытов, А.В.; Луценко, В.И. (Геотехническая механика, 2012)
Приведені результати експериментального визначення величині залишкової маси рідини в капілярних трубках і впливу замикаючих сіток. Встановлено, що наявність замикаючої сітки приводить до зменшення висоти рівноважного стовпа рідини, при цьому розмір вічка сітки не впливає на об’єм залишкової маси рідини у капілярі. The results of experimental determination of the residual mass of liquid in capillary tubes and the impact of shorting nets. Established that the presence of closing nets leads to reduce the height of the equilibrium liquid column, and the grid cell size does not affect on the volume of the residual mass of liquid in the capillary.