Історичний Атлас України Володимира Кубійовича - Дмитрієнко, М. (Історико-географічні дослідження в Україні, 2004)
Рецензія представляє фундаментальну працю з обсягу історичної географії – раритетне видання – «Історичний
Атлас України. Німецький документ з 1941 року», складений на основі «Атласу українських і суміжних країв», виданого В.Кубійовичем у Львові 1937 р. Книга, яку видано
1993 р. (Мюнхен – Париж) має 2 томи: власне атлас (38 карт німецькою мовою) та супровідний том англійською та українською мовами. The review presents fundamental investigation of historical
geography – rarity issue – «Historical Atlas of Ukraine.
German document 1941», made up on the basis of «Atlas of
Ukrainian and neighborhood regions» edited by V.Kubiyovich
in Lviv in 1937. The book, which was issued in 1993 (Munich –
Paris) has 2 volumes: the atlas (38 maps in German) and
accompanying volume in English and Ukrainian.