Антифризные белки. Сообщение I. Классификация и механизм действия - Гулевский, А.К.; Релина, Л.И. (Інститут проблем кріобіології і кріомедицини НАН України, 2009)
Представлены идеи, касающиеся принципов современной классификации антифризных белков, на основании сведений об их структуре и механизме действия. Рассмотрены существующие гипотезы о механизмах действия антифризных белков и гликопротеинов различного происхождения. Подано ідеї, які стосуються принципів сучасної класифікації антифризних білків, на підставі уявлень про їх структуру та механізм дії. Розглянуто існуючі гіпотези про механізми дії антифризних білків та глікопротеїдів різного походження. Modern ideas concerning principles of a modern classification of antifreeze proteins on the basis of concepts of their structures and functioning mechanisms are briefly presented in the review. The hypotheses suggested about functioning mechanisms of antifreeze proteins and glycoproteins of different origin are reviewed.