Отдел механики взрыва горных пород: история создания и основные этапы деятельности - Ефремов, Э.И. (Геотехническая механика, 2012)
У статті викладені основні напрями діяльності одного із старіших відділів інституту і охарактеризовані найважливіші результати, одержані його співробітниками. Розроблені механізми руйнування твердих середовищ з урахуванням їх властивостей, параметрів вибухового імпульсу та свердловинних зарядів. In the article the expounded basic directions of activity of one of more old departments of institute and the described major results got his employees. The mechanisms of destruction of hard environments taking into account their properties, parameters of explosive impulse and мining holes charges are developed.