Способы дегазации и предотвращения газодинамических явлений породоугольного массива с применением гидродинамического,пневмогидродинамического, пневмодинамического вибрационного и микробиологического воздействий - Софийский, К.К. (Геотехническая механика, 2012)
Наведено матеріали щодо наукових та практичних результатів використання гідродинамічних, пневмогідродинамічних, пневмодинамічних, вібраційних та мікробіологічних дій щодо розробки нових способів дії на газонасичені вугільні пласти, зокрема при розкритті викидонебезпечних пластів, проведенні підготовчих виробок та дегазації вугільних пластів при їх відпрацюванні стелеуступними лавами та лавами, що оснащені щитовими агрегатами. The materials on scientific and practical results of the use of hydrodynamic, pneumohidrodinamic, pneumodinamic, vibration and microbiological impact on the development of new ways to impact on the gas-saturated coal beds, particularly at the opening outburst seams the preparatory workings and degassing of coal beds in the working out of their overhead wall and panelboard wall.