Определение потерь энергии на смешивание потоков воздуха в транспортном трубопроводе вибропневмотранспортных машин - Пономаренко, С.Н. (Геотехническая механика, 2012)
Приведені результати теоретичних і експериментальних досліджень впливу на відносні втрати кінетичної енергії кута взаємодії потоків повітря при їх змішуванні в транспортному трубопроводі вібропневмотранспортних машин з кільцевим ежектором. Встановлені закономірності зміни втрат енергії від довжини транспортного трубопроводу та співвідношення площ транспортного трубопроводу та зрізу кільцевої щілини ежектора. Results over of theoretical and experimental researches of influence on the relative losses of kinetic energy of corner of co-operation of blasts are brought at their mixing in a transport pipeline of vibro-pneumonic-transport machines with circular ejector. Conformities to law of change of losses of energy are set from length of transport pipeline and correlation of areas of a transport pipeline and cut of circular crack of ejector.