Характер и формы нахождения газа (метана) в породах угленосной толщи Восточного Донбасса (Луганская область) - Герасимов, Е.С.; Всеволодский, К.В. (Геотехническая механика, 2012)
У работі приділена увага характеру та формам знаходження газу (метану) у породах
вугленосної товщі Східного Донбасу (Луганська область). Виділені дві газові зони: газового вивітрювання і метанова. Умовна межа метанової зони проводиться по вмісту метану 70 %. Це дозволяє судити про газоносність верхніх горизонтів родовища природну дегазацію вугільних пластів. We paid attention to the nature and forms of finding natural gas (methane), coal-bearing strata in the rocks of the Eastern Donbass (Lugansk region). Identified two gas zones: weathering and methane gas. The notional boundary of the zone is carried out by a methane content of 70% methane. This gives an indication of gas content of the upper horizons of the deposit, the natural degassing of coal seams.