Особенности протекания процесса выброса угля и метана в забое выработки при различных способах ее проведения - Круковская, В.В. (Геотехническая механика, 2012)
Виконано чисельне моделювання процесу викиду вугілля та метану у вибої одиночної
гірничої виробки, для випадків, коли вона проводиться комбайновим та буропідривним
способом по викидонебезпечному пласту. Проаналізовано зміну розподілів коефіцієнтів
проникності поперед вибоєм, значень тиску та швидкості руху газу. Numerical modeling of process of coal and methane outburst in a working face of single
opening, what is driving by cutter-loading or drill and fire system on the seam dangerous on coal and gas outbursts, is executed. Change of distribution of permeability coefficient ahead of a face, pressure values and speed of gas motion is analysed.