П’ять гетьманських резиденцій: Суботів, Чигирин, Батурин, Глухів, Козелець: інформація історичних джерел - Попельницька, О. (Історико-географічні дослідження в Україні, 2005)
Стаття присвячена маловідомим аспектам історії п’ятьох резиденцій українських гетьманів XVII – XVII ст. –
Б.Хмельницького, І.Виговського, П.Дорошенка, І.Мазепи
та К.Розумовського. До наукового обігу уперше вводиться інформація про результати останніх археологічних досліджень Суботова та відомості з історичної топографії
«гетьманських» міст. The present investigation is dedicated to the history of little-known
aspects of the residences of such hetmans: B.Khmelytski, I.Vuhovskyi,
P.Doroshenko, I.Mazepa and K.Razumovskyi, who were Ukrainian rulers
in the XVII-XVIII cenyuries. The information of new archeological
finds from the sites of Subotiv, Chyhyryn, Baturyn as well as the historical
topography data of hetmans’ capitals were for the first time introduced
into practice by the author.