Бумажные дензнаки приграничных городов Украины - Рябченко, П. (Історико-географічні дослідження в Україні, 2005)
Грошові знаки, які досліджує боністика складають надзвичайно цікавий блок речових документів, при вивченні
яких встановлюють не тільки особливості бон, а й з’ясовують умови за яких вони створені. Важливий аспект вивчення бон складає дослідження їх територіальної приналежності. У статті відомого дослідника, бон П. Ф Рябченка,
вперше порушено і досліджено питання обігу місцевих паперових грошових знаків на прикордонних територіях і їх значення як історичного джерела. Paper money is a very interesting bulk of documents, while investigating
it, one can ascertain the peculiarities of paper money, as well as explore
the conditions of its creation. The important aspect of paper money
investigation is the study of its belonging to certain territory. The author
is the first one, who raised and investigated the question of paper money
on frontier territories and showed its meaning as the historical source.