Значення картографічних матеріалів у вивченні історії Північного Приазов’я кінця XVIII – XIX ст. - Гедьо, A. (Історико-географічні дослідження в Україні, 2005)
В статті на підставі аналізу картографічних матеріалів
кінця XVIII – початку ХІХ ст., представлених мапами, атласами, описами, відтворено процес залюднення та господарського освоєння території Північного Приазов’я. At is analyzed the process of settling and the economic development
of North Priazovye territories on the base of cartographic documents
(maps, atlases, Descriptions) of the end XVIII – the beginning
XIX cent.