Упорядкування архівних документів у Західній Україні (друга половина 1940-х – перша половина 1950-х рр.) - Мищак, І. (Історико-географічні дослідження в Україні, 2005)
На основі нових архівних даних і опублікованих матеріалів розглядаються заходи архівістів щодо упорядкування архівних документів у Західній Україні в повоєнні роки.
Висвітлено характерні особливості тогочасної архівної роботи. Показано як позитивні зміни, що відбулися в архівній
справі в цей період, так і притаманні їй недоліки. Based on new archival data and published materials the measures
of archivists concerning ordering the archival materials in the West
Ukraine during postwar years are reviewed. Special features of archival
development are presented. Such dificults and impediments which appeared
on the way of the repid rewewal of archival work are shown.