Проблема основания Галича в современной историографии - Майоров, А. (Історико-географічні дослідження в Україні, 2005)
В статті розглядаються різні підходи в історіографії
щодо проблеми початку заснування м. Галича. Подається
власне бачення О. Майорова, що до вирішення проблеми,
згідно авторської інтерпретації джерел. The paper addresses different approaches in a historiography concerning
a problem of the foundation of Galich City. A.Majorov’s own vision
concerning solution of the problem on the grounds of author’s interpretation
of sources is submitted.