Політика Римського імператора IV ст. Костянтина і Великого стосовно аріанства - Жданович, О. (Історико-географічні дослідження в Україні, 2005)
У статті аналізується становище християнської Церкви у першій чверті IV ст.; досліджується еволюція ставлення імператора Костянтина І Великого до аріанства; визначається особистий вплив імператора на вирішення церковного конфлікту. In the article, the status of Christian Church in the first quarter of 4th century a .C. is analyzed; the evolution of the Emperor Constantine the Great’s attitude towards Aryanism is under research; the Emperor’s personal influence on the solution of the ecclesiastic conflict is determined.