Импульсные выделения метана из разгружаемого угленосного массива - Андреев, М.М.; Андреев, М.М. (Геотехническая механика, 2012)
Розроблені основні положення методу прогнозу імпульсного виносу метану із
розвантажного вугленосного масиву вугільних шахт, перевірка якого в умовах діючих
об’єктів показала його надійність. На базі цього методу пропонується виконати доповнюючи дослідження та розробить державний нормативний документ для прогнозу імпульсного виносу метану із розвантажного вугленосного масиву. Substantive provisions of a method of the forecast of pulse allocation of methane from the
unloaded carboniferous file, which check in the conditions of operating objects has shown its 109 reliability are developed. On the basis of this method it is offered to conduct additional researches and to develop the state standard document for the forecast of pulse allocation of methane from an unloaded carboniferous file.