Антифризные белки. Сообщение II. Распространение в природе - Гулевский, А.К.; Релина, Л.И. (Інститут проблем кріобіології і кріомедицини НАН України, 2009)
В работе обобщены многочисленные данные о распространении антифризных белков в природе. Приведены основные принципы их классификации. Предложен вариант классификации антифризных протеинов в зависимости от таксономической принадлежности организмов, в которых они обнаружены. В роботі узагальнено численні дані щодо розповсюдження антифризних білків у природі. Наведено головні принципи їх класифікації. Запропоновано варіант класифікації антифризних протеїнів в залежності від таксономічної належності організмів, в яких вони були виявлені. Multiple data on distribution of antifreeze proteins in nature are summarised in the paper. The main principles of their classification are presented. A variant of antifreeze protein classification depending on taxonomic categories of organisms, which they were found in, is proposed.