Периоды апробации метода прогноза интегральной метанообильности шахты - Андреев, М.М.; Андреев, М.М. (Геотехническая механика, 2012)
Розроблені аналітичній та натурній методи урахування метанового потенціалу вугільних шахт, апробація яких в умовах діючих об’єктів вдовж 5 термінів (1967 – 2009 рр.) показала високу надійність метода прогнозу інтегральної метанообільності шахт ІМА (~9 тис. порівнянь). На базі цього методу пропонується розробить державний нормативний документ для урахування метанового потенціалу вугільних шахт та реалізувати науково-технічні проекти авторів, які включені в програму науково-технічного розвитку Донецької області до 2020 р. Analytic and nature methods of calculation of methane potential of the collieries which check in the conditions of operating objects during 5 periods (1967 – 2009 years) has shown high reliability concerning of the method integrated methane of abundance of object IMA (~9 000 results) are developed. On the basis of this method it is offered to develop the state standard document for calculation of methane potential of collieries and to realize author’s projects to be conclusion to the science-technical program of development of Donetsk region to 2020 year.