CFD моделирование распространения аэроионов в помещении - Беляев, Н.Н.; Затынайченко, Д.О. (Геотехническая механика, 2012)
На базі розробленої 2D CFD моделі виконано розрахунок поширення аероіонів у приміщенні. Модель базується на чисельному інтегруванні рівняння конвективно-дифузійного переносу домішки, що враховує процеси взаємодії аєроіонів різної полярності та моделі потенційного руху. Наводяться результати обчислювального експерименту. The 2D CFD model was developed and used to simulate the air ions dispersion in the room. The model is based on the numerical integration of the K-gradient transport model which takes into account the process of the air ions interaction having different polarity and the model of the potential flow. The results of numerical experiment are presented.