Изменение структуры песчаников с палеоглубиной для отложений Донбасса - Баранов, В.А. (Геотехническая механика, 2012)
Представлені результати вивчення зміни структури пісковиків Донбасу на різних стадіях катагенезу. Встановлено загальне зменшення і вирівнювання розмірів уламкових зерен пісковиків з палеоглибиною. Встановлено збільшення кількості циклів для пісковиків з палеоглибиною. Значення дисперсій розмірів уламкових зерен мінімальне для умов пізнього катагенезу. The results of study of change of structure of Donbass sandstones on different stages of
katagenesis are represented. Common diminishment and smoothing of sizes of fragmental corns of sandstones with a paleodepth is set. The increase of amount of cycles for sandstones with a paleodepth is set. Values of dispersions of sizes of fragmental corns is minimum for the terms of late katagenesis.