Маркшейдерский мониторинг подготовительных выработок - Барышников, А.С.; Винник, А.М. (Геотехническая механика, 2012)
В статті розглянуто способи маркшейдерського моніторингу підготовчих гірських виробок при просуванні очисних виробок. Способи моніторингу оцінено за декількома показниками: простота, доступність, затрати часу, повнота відображення геомеханічних процесів, що дозволяє підібрати оптимальний спосіб для тих чи інших умов. The article deals with how мarkscheidering monitoring preparatory mine workings in promoting
treatment workings. Methods of monitoring evaluated on several factors: simplicity, accessibility,
time-consuming, completeness display geomechanical processes that allows to choose
an optimum way for different conditions.