Схема когенерации с размещением противодавленческой и гидропаровой турбин на общем валу с газопоршневой установкой - Дякун, И.Л.; Козарь, И.Ю. (Геотехническая механика, 2012)
Показана перспективність використання когенераційних технологій для підвищення
рентабельності вугільних підприємств. Розглянуто схему з розміщенням турбіни з противотиском і гідропарової турбіни на одному валу з газопоршневою установкою. Використання даної схеми для утилізації надлишкового тепла шахтних енергокомплексів дозволить отримати коефіцієнт корисної дії 64 % та зменшити витрати палива. In this paper the perspective use of cogeneration technology enhance the profitability of coal
enterprises was discussed. The scheme with setting back-pressures and steam-water turbines on one shaft of gas engine was considered. Using this scheme for utilization of surplus heat mine energy complexes will provide efficiency of 64% and reduce fuel.