Интенсификация добычи метана угольных месторождений через поверхностные дегазационные скважины - Агаев, А.Р.; Силин, Д.П. (Геотехническая механика, 2012)
Розглянуто перспективи та проблеми газовиділення метану через поверхневі дегазаційні свердловини при застосуванні пневмогідродинамічної дії. Викладені результати експериментальних робіт на ПАТ «Шахта ім. А.Ф. Засядька» при застосуванні цього способу на підроблений і непідроблений масиви. Outlooks and problems of a gas emission of methane through surface methane drainage boreholes with application pneumohydrodynamic affecting are reviewed. Results of the experimental operations on public joint-stock company«Mine of A.F.Zasjadko» on application pneumohydrodynamic affecting on the snubed and not snubed massifs are stated.