Определение параметров вентиляционной системы тупиковых выработок при предварительном расчете коэффициента утечек - Столбченко, Е.В. (Геотехническая механика, 2012)
Розроблено методи розрахунку основних параметрів провітрювання тупикових виробок місцевого провітрювання. Визначається витрата повітря, що надходить в привибійний простір і довжина трубопроводу. The methods calculating the basic parameters ventilation of deadlock workings of local ventilation. Determined by the flow air entering the space in the bottom hole and the length of the pipeline.