К вопросу о перспективном освоении техногенных месторождений горно-обогатительных комбинатов - Швец, Д.В. (Геотехническая механика, 2012)
Проаналізовано основні положення, проектні завдання, техніко-економічні
обґрунтування і техно-робочі проекти, виконані в різні роки ДП «ДПІ «Кривбаспроект» з
метою розкриття запасів родовищ, розробки і подальшого нарощування потужностей
гірничо-збагачувальних комбінатів. Історичний екскурс прийнятих рішень по проектуванню ГЗК зумовлює вибір раціональної технології видобутку руди на рівні комплексного використання мінеральних ресурсів родовища. Запропоновані схеми ведення гірничих робіт мають рекомендаційний характер. Substantive provisions, project tasks, feasability studies and technic-work projects, executed
in different years by SE «SPI «Krivbassproekt» are analyzed in this article with the purpose of
the deposits reserves opening, development and further power increase of mining-concentrate plants. Historical digression of the accepted decisions on planning of MCPs predetermines the choice of rational technology of ore extraction at the level of the complex use of mineral resources of the deposit. The offered charts of conduction of mountain works have recommendation character.