Охрана и поддержание выемочного штрека позади лавы при повторном использовании - Рябцев, О.В.; Процак, С.Ю.; Аля-Брудзинский, И.Ю. (Геотехническая механика, 2012)
Наведено результати досліджень геомеханічного стану вміщуючих порід навколо підготовчої виробки, на підставі яких розроблено комплекс практичних рекомендацій для її охорони і підтримки з метою забезпечення вентиляції, безпечного виходу людей, доставки матеріалів і устаткування. Приведено порівняння розрахункових і фактичних значень залишкової висоти виробки в умовах ВП «Шахта «Харківська» ТОВ «ДТЕК Свердловантрацит». The results of investigations of geomechanical state of the host rocks in the vicinity of the excavation formulation, which was developed on the basis of a set of practical recommendations for its protection and support in order to provide ventilation, safe exit of people, delivery of materials and equipment. The comparison of calculated and actual values of the residual height of formulation in conditions in LE "Mine ―Kharkovskaya" LLC "DTEK Sverdlovantratsit."