Карти роботи Йогана Баптиста Гомана в збірці Національного музею історії України - Оксенич, М. (Історико-географічні дослідження в Україні, 2009)
Стаття присвячена відомому німецькому картографу XVIII ст. Й.Б.Гоману і його роботам, що зберігаються в фондах Національного музею історії України. Ці карти мають виняткове значення як для дослідників, що займаються вивченням проблем з історії України та Європи, так і для тих вчених, які досліджують питання історії картографічної науки на теренах Європи. The article is dedicated to a famous German cartographer of the 18th century J.B. Homanno and his works, that belong to the fund collections of National Museum of the History of Ukraine. These maps are of exceptional importance for the researchers who deal with the history of Ukraine and Europe, and equally for those scientists who study the problems of the history of European cartography.