Скіфія: воєнно-географічний аналіз - Грицюк, В. (Історико-географічні дослідження в Україні, 2009)
У статті зроблена спроба здійснити воєнно-географічний
аналіз території України скіфської доби та показати основні відмінності природних умов того часу. The author tries to give the military-geographical analysis of the
Northen Black Sea war theatre in the Scythian period and to show the
main differences of physico-geographical conditions of that time.