Топоніми та топооснови Переяславщини у «Реєстрі всього Війська Запорозького» - Колибенко, О.; Колибенко, О. (Історико-географічні дослідження в Україні, 2009)
Дослідивши «Реєстр всього Війська Запорозького 1649 року», автори прослідкували відображення топонімів Переяславщини в антропонімах (іменах особового складу Війська Запорозького) документу. The authors have thoroughly analyzed The Register of the Zaporozhian Army 1649» and retraced a representation of toponymies of Pereyaslav region in anthroponymies (names of the staff of Zaporozhian Army) of the document.