Роль історико-географічних досліджень у становленні регіоналістики - Верменич, Я. (Історико-географічні дослідження в Україні, 2009)
Стаття присвячена висвітленню проблеми співвідношення історичної географії і регіоналістики. Основна увага зосереджена на визначенні їхніх предметних полів і дисциплінарних рамок, а також на оцінці вкладу фахівців
з історичної географії у становлення сучасної регіональної науки. The article is devoted to study to of a problem of a correlation of historical
geography and regional studies. The basic attention is concentrated
on a designation of subject fields and disciplinary frameworks and
estimation of the contribution of the experts of historical geography in
forming of a modern regional science.