Топографічні описи як джерело з історії грецьких громад України (кін. XVIII – поч. XIX ст.) - Гедьо, А. (Історико-географічні дослідження в Україні, 2009)
В статті на підставі аналізу топографічних матеріалів кінця XVIII – початку ХІХ ст., опублікованих, переважно, у ХІХ ст., а також виявлених автором в архівосховищах України та Росії, відтворено процес заснування та соціально-економічного розвитку грецьких громад України. In the article on the basis of analysis of topographical materials of end XVIII – beginning of the ХІХ cent., published, mainly in the ХІХ cent., and also exposed by an author at archives Ukraine and Russia the process of foundation and socio-economic development of Greek societies of Ukraine is reproduced.