Основні напрямки роботи з охорони культурної спадщини в Криму в 20-і рр. ХХ ст. - Хлівнюк, О. (Історико-географічні дослідження в Україні, 2009)
На підставі комплексу раніше невідомих джерел до наукового обігу вводиться інформація щодо становища охоронної діяльності в Криму. Розглянуті основні форми роботи по
каталогізації, обліку та збереженню пам’яток. On the basis of unknown sources the information concerning a state of
protecting activity in Crimea was introduced into scientific application.
The fundamental principles of activity in cataloging, registration and preservation
of places of historical and cultural interests have been viewed.