Діяльність Українського товариства охорони пам’яток історії та культури зі збереження об’єктів козацької доби (друга половина 1960-х – 1980-ті рр.) - Демиденко, О. (Історико-географічні дослідження в Україні, 2009)
У статті розкривається діяльність Українського товариства охорони пам’яток історії та культури зі збереження
об’єктів козацької доби. Розглядається робота як правління
організації, так і цілої низки регіональних підрозділів. Висвітлюються заходи по вивченню, обстеженню, реставрації
пам’яток, їх захисту від руйнування впродовж другої половини 1960 – 1980-х рр. The article related to activities of Ukrainian society of protecting
places of cultural and historical interest concerning to safety of the places
of cultural and historical interest of Cossack period. Activity of the
main department as well as various regional subdivisions of Ukrainian
society on protecting places of cultural and historical interest has been
considered. The actions of the monuments investigation, restoration
and protection during second half of 1960th – 1980th were widely covered
in present work.