Історико-картографічний аспект дослідження «Шляху із Варягів у Греки» - Хведченя, С. (Історико-географічні дослідження в Україні, 2012)
«Шлях із Варягів у Греки» — одна з найдавніших торговельних
магістралей на теренах колишньої Київської Русі. Розглянуто історико-картографічні аспекти вивчення цього шляху, історію його виникнення
та розвитку. Досліджено цілий ряд картографічних зображень минулих
епох, на яких була зображена ця водна магістраль. Багато уваги
приділено різним географічним об’єктам, що були нанесені на стародавніх картах. “The route from the Varangians to the Greeks” is one of the oldest trade
routes on the territory of the former Kievan Rus. The article offers analysis of
the historical and cartographical aspects of its research, the history of its origin
and development. It also covers a number of the route’s cartographical images
in the past, with special emphasis on different geographical objects on the
ancient maps.