Мандрівка Гійома Рубрука по Європі та Азії (1253–1255 рр.) - Жарких, М. (Історико-географічні дослідження в Україні, 2012)
Стаття розповідає про мандрівку Г. Рубрука по європейських та
азійських теренах в середині ХІІІ ст. Детально проаналізовано маршрут
цієї подорожі, розглянуті питання локалізації стародавніх географічних
назв із книги «Мандрівка у східні країни». Робота проілюстрована
географічними картами, зроблена спроба нанести на сучасну картографічну основу маршрут мандрів Г. Рубука. The article features W. Robruck’s travel in Europe and Asia in the mid
13th century. It offers thorough analysis of its route, the locating issues of old
geographical names from the book "The Journey of William of Rubruck to the
Eastern Parts", supported with geographical maps.