Геокультурний підхід в історичній регіоналістиці та суспільній географії - Верменич, Я. (Історико-географічні дослідження в Україні, 2012)
У статті представлене авторське бачення переваг геокультурного методу і його новітніх — геоінфокультурних — модифікацій в системі історичного й географічного мислення й уявлень. Спеціальну увагу приділено проблемі їхнього застосування у особливих міждисциплінарних сферах знання — історичній регіоналістиці та географії культури. The article presents the author’s view of the geocultural method advantages and its cutting-edge geoinfocultural modifications within the system of historical and geographical thinking and notions. Special emphasis is made on the issue of its implementation in the specific interdisciplinary spheres of knowledge: historical regional studies and geography of culture.