Еволюція концепції польських наукових історичних атласів у XIX–XX ст. - Конопська, Б. (Історико-географічні дослідження в Україні, 2012)
У статті розглянуто формування та еволюцію концепцій історичних
атласів Польщі з початку ХІХ до кінця ХХ ст. Досліджено основні етапи
розвитку польської історичної картографії за даний проміжок часу.
Описано головні віхи на шляху підготовки до друку й видання історичних
атласів Польщі за два останніх століття. The article deals with formation and evolution of the concept regarding
the Polish historical atlases in the early 19th — late 20th centuries. It offers
analysis of the key stages of development of Polish historical cartography and
publishing of historical atlases.