Переяславська земля в XIV ст. - Козубовський, Г. (Історико-географічні дослідження в Україні, 2012)
На основі археологічних, нумізматичних та писемних джерел розглядаються спірні питання історії Переяславської землі в XIV ст.
Найдавніші празькі гроші Яна І Люксембурзького (1310–1346) та Карла І
(1346–1378) на Лівобережній Україні представлені серед монет Борщівського скарбу на р. Трубіж. The article, based on the archeological, numismatic and written sources,
covers the disputable issue of the history of Pereiaslav land in the 14th century.
The most ancient groshen of John the Blind (1310-1346) and Charles I (1346–
1378) in the Right-Bank Ukraine are presented in the Borshchiv treasure on
the Trubizh river.