Чернігів та його округа очима Аркадія Верзилова - Коваленко, О. (Історико-географічні дослідження в Україні, 2012)
Статтю присвячено відомому краєзнавцю старого вишколу А.В. Верзилову. Він зібрав унікальні відомості про Чернігів, деякі з яких були
віднайдені у Державному архіві Чернігівської області. Зокрема, чималий
інтерес для краєзнавців являє підготовлені А.В. Верзиловим у 1925 р.
«Відповіді на циркулярні анкети». The article is dedicated to a well-known local historian A.V. Verzylov who
collected unigue materials on Chernihiv (some of them have been revealed in
the State Archives of Chernihiv Oblast). Of particular interest are "The
Responses to the Circular Questionnaire", prepared by A. Verzylov in 1925.