Термогидродинамическая оценка параметров системы подземного аккумулирования тепловой энергии - Садовенко, И.А.; Инкин, А.В. (Геотехническая механика, 2012)
На основі аналізу кліматичних умов Західного Донбасу розраховані теплові навантаження, що виникають при опалюванні і охолодженні будівель житлового мікрорайону. За результатами моделювання фільтрації і теплопереносу у водоносних колекторах, що використовуються як сховища тепловий енергії, встановлена просторово-часова динаміка формування термальних ореолів при закачуванні та відборі теплоносіїв. Визначена енергетична потужність природних теплоресурсів і економія енергії при використанні підземних вод для тепло- і холодозабезпечення комунального сектора. Thermal loadings, that occurring at heating and conditioning of estate buildings were estimated on the basis of analysis of climatic terms of Western Donbas. Space and time dynamics of thermal aureole forming during injection and pumping of heat transfer has been established according to the results of modeling of flow and heat transport in the aquifer as thermal energy storage. Power and natural energy resources economy was certain due to ground water using warm - and cold of engineering building supply.