Концепция безопасного контроля и управления проветриванием угольных шахт в нормальных и авaрийных режимах с использованием информационно-аналитических технологий - Булат, А.Ф.; Бокий, Б.В.; Ященко, И.А.; Бунько, Т.В.; Кокоулин, И.Е. (Геотехническая механика, 2012)
У нинішній час існують такі нормативно-методичні документи вугільної галузі, як Концепція підвищення рівня охорони праці в у нормальних та аварійних режимах на вугільних шахтах України та Концепція безпеки. Однак вони відносяться переважно до технічних аспектів охорони праці, і не враховують нових тенденцій – впровадження на багатьох шахтах інформаційно-аналітичних технологій контролю та керування технологічн ими процесами. У статті викладено основні положення, які ліквідують вказані н едоліки в частині вентиляційних технологій. There are the such normatively-methodical documents of coal industry in present time, as
Conception of increase of level of labour protection on the coal mines in normal and accident
regimes of Ukraine and Conception of safety. However much they behave mainly to the technical aspects of labour protection, and new tendencies are not taken into account is introduction on many mines of information-analytycal technologies of control and technological process control. Substantive provisions which liquidate the indicated failings in part of vent technologies are expounded in the article.