Определение динамических усилий при взаимодействии грузопотока с роликоопорами ленточных конвейеров угольных шахт - Монастырский, В.Ф.; Кирия, Р.В.; Смирнов, А.Н.; Мищенко, Т.Ф. (Геотехническая механика, 2012)
Розроблено математичну модель взаємодії вантажу з роликоопорами стрічкового конвеєра різної конструкції. Визначено коефіцієнт динамічності при взаємодії крупних шматків вантажу з роликоопорами. Проведено аналіз залежності коефіцієнта динамічності від швидкості стрічки, параметрів роликоопор, конвеєра та вантажу. Bulk material interaction with a different belt conveyer construction roller supports mathematical model are proposed. Dynamic factor in large fraction bulk material and roller supports interaction is obtained. Dynamic factor vs belt velocity, roller support, bulk material and conveyer parameters dependents had analysed.