Оценка эффективности дегазации подземными скважинами позади действующего очистного забоя - Брюханов, П.А.; Шевченко, В.Г. (Геотехническая механика, 2012)
Дано оцінку ефективності дегазації підземними свердловинами за діючим очисним вибоєм. Отримані результати дозволяють визначати раціональну глибину герметизації дегазаційних свердловин з урахуванням деформації гірського масиву й самих свердловин та її вплив на відносні витоки (підсмоктування), відносний дебіт метану, що витягається системою дегазації, коефіцієнт ефективності дегазації. The efficacy of the drainage of downholes behind existing stope. The results obtained allow to determine a rational depth germanium degasification downholes cross-breeding with the deformation of rock mass and own downholes and its effect on the relative leakage (сhoke), the relative yield of methane extracted degassing, degassing efficiency ratio.