CFD моделирование загрязнения моря при сбросе шахтных вод - Беляев, Н.Н.; Кириченко, П.С. (Геотехническая механика, 2012)
На базі розробленої CFD моделі виконано розрахунок забруднення акваторії моря при
скиді шахтних вод. Модель базується на чисельному інтегруванні рівняння конвективнодифузійного переносу домішки та моделі потенційного руху. Наводяться результати обчислювального експерименту. A CFD model was developed to calculate the sea pollution in the case of the mine waters
discharge. The model is based on the numerical integration of the K-gradient transport model and the model of the potential flow. The results of numerical experiment are presented.