Перспективные направления добычи руд в глубоких карьерах и шахтах Кривбасса - Четверик, М.С. (Геотехническая механика, 2012)
Викладено напрямки розвитку сировинної бази Кривбасу: розробка окислених кварцитів,
підземний видобуток багатих руд на глибоких горизонтах, застосування технології перед
збагачення руди в кар’єрах і на шахтах, підвищення кутів укосів бортів кар’єрів. Розглянуті
особливості цих та інших напрямків. Directions of development of the kryvbass source of raw materials are laid out: development of
the oxidized quartzites, underground booty of rich ores on deep horizons, application of technology before enrichment of ore in careers and on mines, increase of corners of hay-crops of sides of quarries. Considered features of these and other directions.