Оценка эффективности противовыбросных мероприятий при вскрытии крутонаклонных угольных пластов - Стариков, Г.П.; Завражин, В.В.; Шажко, Я.В.; Дегтярь, С.Е.; Мамлеев, Ш.В. (Геотехническая механика, 2012)
У статті описаний спосіб оцінки ефективності противикидних заходів заснований на
вимірювання тиску метану та параметрів масопереносу у вугільних пластах при розкритті їх
квершлагами. The paper describes a method for evaluating the effectiveness of measures measures against
outburst based on measuring the methane pressure and mass transfer parameters in the opening coal seams of crosscut.