Подъемные установки для ведения аварийно-спасательных работ в вертикальных шахтных стволах - Соломенцев, К.А.; Василькевич, В.И.; Дубинин, М.В.; Стрельченко, А.А. (Геотехническая механика, 2012)
У статті розглянуті різноманітні конструкції мобільних підйомних машин для ведення ремонтних, аварійно-рятівних робіт у вертикальних шахтних стволах, запропоновано технічне рішення з конструкції мобільної підйомної машини та конструкції її гальма. In the article the different constructions of mobile liftings machines are considered for the conduct of repair, avariyno-spasatel'nykh works in vertical mine barrels, technical solution is offered on the construction of mobile lifting machine and construction of its brake.