Об аппаратурном обеспечении диагностики земной поверхности на участках с опасностью обрушения - Скипочка, С.И.; Сергиенко, В.Н.; Усаченко, В.Б. (Геотехническая механика, 2012)
Показано актуальність прогнозу обвалень земної поверхні над відпрацьованим підземним простором. Описано конструкцію експериментального зразка апаратури «Опір-3». Апаратура призначена для низькочастотної електророзвідки ґрунтової товщі методом опору на глибині до 100 м. Actuality of prognosis of collapse of surface above used underground space is shown. The construction of experimental type of apparatus "Опір-3" is described. Apparatus is intended for lowfrequency electrometric of the ground layer by the method of resistance on a depth to 100 м.