Л.I. Руссо-де-Жiвон та його роль у реформуваннi сiльського господарства Нiжинського повiту - Барило, Н. (Сiверянський лiтопис, 2005)
У статтi висвітлюється роль талалаївського помiщика, француза за походженням, Л.I. Руссо-де-Жiвона в створеннi Нiжинського сiльськогосподарського товариства та роль цього товариства в розвитку капiталiстичних вiдносин у сiльському господарствi.