Экспериментальные исследования систем сейсмоизоляции зданий на основе резино металлических сейсмозащитных блоков - Булат, А.Ф.; Дырда, В.И.; Лисица, Н.И.; Новикова, А.В.; Лисица, Н.Н.; Немчинов, Ю.И.; Хавкин, А.К.; Марьенков, Н.Г.; Жарко, Л.А. (Геотехническая механика, 2012)
У статті наведені результати експериментальних досліджень по визначенню фактичних жорсткісних та дисипативних характеристик гумометалевих сейсмозахисних блоків. The result of experimental research on determination of actual stiffness and dissipation characteristics of rubber-metal seismoprotecting blocks are presented.